shutterstock_512682622.jpg

Bedrijf Tom verliest rechtszaak van TomTom

Beeld: DeanDrobot/Shutterstock

De naam ´Tom´ is zeer geliefd. Waarschijnlijk ken je wel de TomTom die je de weg wijst als je in een uitgestorven dorp de weg niet kan vinden, maar er bestond nog een ander bedrijf. Tankpasverkoper Tom verloor een jaar geleden het kort geding tegen TomTom. Hierdoor moest het bedrijf haar naam weer terug veranderen in MKB Brandstof. Nu heeft de tankpasverkoper ook verloren bij de bodemprocedure. Dit meldt Quote.


Quote kwam in december 2016 al met het bericht dat TomTom het tankpashouderbedrijf voor de rechter sleepte. Er zou teveel verwarring ontstaan door de naam. Het bedrijf heette eerst eigenlijk helemaal geen Tom, maar MKB Brandstof. De verkoper verkoopt creditcards waardoor het volgens het bedrijf makkelijker zou zijn voor ondernemers om de administratie bij te houden van het parkeren, tanken en een wasje doen met de auto. 

Slechte naam


MKB Brandstof had jarenlang irritante reclamespotjes op de radio. Uiteindelijk had MKB een slechte naam. En wat doe je als je een slechte naam hebt? Juist, je veranderd gewoon je naam. Hier ging TomTom dus niet mee akkoord. Uiteindelijk won TomTom in het kort geding, maar hier ging Tom niet mee akkoord.  MKB Brandstof wilde niet veel kwijt aan Quote over de procedure. Echter is het verhaal nog niet gesloten, omdat er volgens de rechter sprake zou zijn van ‘Fishing expedition’, het hengelen naar bewijs. In Juni zal in Den Haag worden gekeken of er nu echt sprake is van merk- en handelsnaaminbreuk. Snap jij dat TomTom hiervoor een rechtszaak aanspant? 
 

Gesprek laden