shutterstock_529631179.jpg

Drouwenerveen gelijk over stinkende mestmachine

Beeld: file404/Shutterstock

Een mestscheidingsinstallatie naast je buurt. Super vies natuurlijk. Dat vonden ook de bewoners van het Zuideind in Drouwenerveen, gelegen in Drenthe. Zij eisten een stillegging van de mestscheidingsinstallatie in hun straat. De eis is goedgekeurd door de Raad van State. Dit meldt het Dagblad van het Noorden


De bewoners waren niet de enige die de installatie stop wilden zetten. Ook de gemeente Borger-Odoorn was het hier mee eens. De gemeente wilde optreden tegen mestverwerker R. Timmermans, maar dacht hierbij weinig kans van slagen te hebben. Dit kwam door een beheerverordening. Echter heeft de gemeente geluk, omdat de Raad van State de verordening niet geldig heeft verklaard. 


Geen stank meer


De installatie is stilgelegd. Hierdoor hebben de bewoners geen overlast meer van vrachtverkeer en stank. De installatie werd gebouwd in 2015. Toen al stapten de inwoners naar de gemeente. Toen werd er een dwangsom opgelegd aan Timmermans. Echter hoefde die uiteindelijk niet meer betaald te worden. Timmermans is het niet eens met de uitspraak en gaat daarom in hoger beroep. Vind jij dat de mestverwerker gewoon lekker zijn gang moet gaan, of geef jij de omwonenden gelijk?
 

Gesprek laden