shutterstock_578080435.jpg

Bezoekcijfers Haagse evenementen openbaar

Beeld: Viewapart/Shutterstock

De cijfers van verschillende evenementen in Den Haag mogen openbaar worden. Een groep organisatoren van de evenementen, die samen het Sectoroverleg Haagse Evenementen (SHE) vormt, was het hier niet mee eens. Toch is dit beslist door de rechtbank in Den Haag. Dit meldt Omroep West op haar site.


De gemeenteraad van Den haag besloot in januari om hun rapporten lekker openbaar te maken. Guus Dutrieux, organisator van Parkpop en voorzitter van SHE, was hier niet zo blij mee. Tegen Omroep West vertelt hij dat het besluit van de rechter wel begrijpelijk is, maar ook jammer. De gegevens die zijn geteld, zijn volgens hem anders geteld voor de rapporten dan voor de gegevens van de organisatie. De studenten die dit voor de rapporten deden, gebruikten namelijk een andere methode.


Helemaal openbaar


Het is nog niet duidelijk of alle bezoekersaantallen van evenementen zoals Parkpop nu helemaal automatisch openbaar worden. De openheid van gegevens is natuurlijk belangrijk voor transparantie, maar kan voor de evenementen ook negatief uitvallen. Hoe er uiteindelijk helemaal wordt omgegaan met de gegevens, beslist de raad. Vind jij het belangrijk dat dit soort gegevens openbaar zijn?
 

Gesprek laden