shutterstock_344596430.jpg

CDA-gemeenteraadslid stal jouw belastingcenten

Beeld: Seank/Shutterstock

Politieke partijen hebben veel geld tot hun beschikking. Genoeg geld om eerlijk belasting te betalen, zou je denken. Niets is minder waar. CDA-raadslid Fred W. van gemeente Moerdijk is namelijk aangehouden voor witwassen en belastingfraude. De fraude werd ontdekt door de fiscale opsporingsdienst FIOD. Dit meldt WNL.


De 61-jarige witwasser zou van 2012 tot op heden bij twee van zijn stichtingen expres verkeerde aangiften hebben gedaan van de omzetbelasting. Dit gaat in totaal niet zomaar om een paar euro. De fraude wordt geschat op zo’n vier ton. Fred W. zou het geld dat hij terugkreeg van zijn stichtingen meteen hebben overgeboekt naar zijn privérekening. De FIOD werd getipt door de belastingdienst om de man in de gaten te houden. Dit bleek dus geen loos alarm te zijn.


Teleurgesteld

 
Désiréé Brummans, CDA-fractievoorzitter, tegen het ANP: ‘’Wij zijn behoorlijk geschokt en verbijsterd.’’ De fraudeur zit al meer dan tien jaar in de gemeenteraad van Moerdijk. Anderhalf jaar geleden besloot hij deel te gaan uitmaken van de CDA-fractie. Burgemeester Jac Klijs is ook verdrietig: ‘’Het is heel heftig. Elke schijn van persoonlijke bevoordeling moet je vermijden en daarom schrik ik van dit soort berichten. Als blijkt dat de verdenkingen kloppen dan is een raadslidmaatschap niet meer mogelijk’’, aldus Klijs tegen het ANP.
 

Gesprek laden