shutterstock_1037773945.jpg

Corendon, Tui en EasyJet mogen nog meer vliegen

Beeld: OlenaYakubchuk/Shutterstock

Corendon, TUI en EasyJet mogen meer gaan vliegen in de zomer. Schiphol moet aankomende zomer 2,5 duizend vluchten extra laten vertrekken naar vakantieoorden. Dat besliste de rechtbank van Haarlem. Schiphol wilde de vluchten tegenhouden, omdat het in de zomer al zo druk is op het vliegveld. Dit dus zonder succes. Dit meldt de Volkskrant.


Luchtvaartmaatschappijen krijgen altijd zogenaamde ‘slots’. Dit zijn starts en landingen. Vanuit de winter had Schiphol nog 2,5 duizend slots over. Normaal kunnen die slots mee worden genomen naar de zomer, maar dat wilde Schiphol nu niet. Het was vorig jaar extreem druk en daarom wilde de luchthaven slots achterhouden. De luchtvaartmaatschappijen dachten hier anders over. Zij wilden gewoon kunnen vliegen.


Schiphol heeft respect


Schiphol respecteert de uitspraak van de rechter. De overgebleven slots worden verdeeld over de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Schiphol vertelt aan de Volkskrant dat ze er alles aan gaan doen om het zo goed mogelijk te laten verlopen in de drukke vakantieperiode. Vind jij het terecht dat de maatschappijen nu weer meer gaan vliegen? En naar welk land zou jij graag willen gaan vanaf Schiphol?
 

Gesprek laden