shutterstock_746884228.jpg

Daantje krijgt geld voor nooit gekomen stoepje

Beeld: DeanDrobot/Shutterstock

Daantje Tazelaar, wonend in Eindhoven, wilde graag een in- en uitrit bij haar huis. Gewoon een mooie inrit, net zoals haar buren. Dit verzoek werd echter afgewezen door de gemeente, waarna ze 1220 euro moest betalen. Zuur geld natuurlijk, maar gelukkig kreeg ze goed nieuws. De gemeente betaalt mee aan het bedrag. Dit meldt RTL Nieuws.


Tazelaar kreeg dus een rekening van 1220 voor een stoepje die er niet mocht komen. Dit pikte ze niet en daarom ondernam ze actie. Haar verhaal vertelde ze aan RTL Nieuws, waarnaast ze een bezwaarschrift indiende waarmee ze tenminste een deel van het bedrag terug wilde. Dit dus met succes. De gemeente nam al snel contact met haar op.


Niet goed, geld terug


Tazelaar is super blij dat ze niet het hoge bedrag helemaal in haar eentje moet betalen. De gemeente vertelde haar wel dat ze het totale bedrag te hoog vinden om terug te geven. Daarom komen ze haar met 75 procent van het totale bedrag tegemoet. Dit kan nog meer worden, maar daar doet de gemeente pas later uitspraak over. Hierbij maken ze dan gebruik van een officieel bezwaarschrift. Snap jij waarom Tazelaar zoveel geld moest betalen voor een stoepje dat ze nooit kreeg?
 

Gesprek laden