shutterstock_769620646.jpg

Dronten mocht Frank Patat weigeren

Beeld: VGStockStudio/Shutterstock

De gemeente Dronten heeft juist gehandeld bij het weigeren van een standplaats aan friettent Frank Patat. Rechtbank Midden-Nederland schrijft in haar vonnis dat er geen sprake is van een onredelijke opzegging of misbruik van de bevoegdheid. Dit meldt de Drontenaar.


De zaak over Frank Patat loopt al een tijdje. De friettent is van Frank van Flierenburg. Hij moest van de gemeente zijn vergoeding maandelijks vooruit gaan betalen. Maar hier was Frank het helemaal niet mee eens. In 2015 liet de Raad van State Frank en de gemeente tegenover elkaar zitten. Hier werd goed duidelijk dat Frank helemaal niet wilde vooruitbetalen. Hij stapte daarom opnieuw naar de rechtbank. Maar zonder succes. De rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeente best voorwaarden mocht stellen voor de vooruitbetalingen. Hierbij werd een oude schuld genoemd die nog steeds niet is afgelost. 


Frank Patat geen lieverdje


De kans dat de schuld van Frank Patat nog groter wordt, is zeer reëel volgens de rechtbank. Frank ontvangt namelijk onterecht een bijstandsuitkering. En dit is niet het enige. Frank houdt wel van een jointje en is veroordeeld voor een wietplantage. Door alle omstandigheden begrijpt de rechtbank de gemeente. De eisen van Frank zijn afgewezen. Vind jij het terecht dat de gemeente vooruitbetalingen kan eisen?
 

Gesprek laden