shutterstock_390832840.jpg

Drugsdealende vader en dochter de cel in

Beeld: KatyaShut/Shutterstock

Leuke dingen samen doen met je vader heeft voor iedereen een andere invulling. Sommige vaders en dochters gaan samen fietsen, anderen samen op reis. Maar samen drugs dealen, is toch wel een heel opvallende. Dit deed een 26-jarige vrouw uit Ijsselstein samen met haar 57-jarige vader uit Rotterdam. Ze zijn samen door de rechtbank in Midden-Nederland veroordeeld voor drugs- en wapenbezit. Dit meldt de Rechtspraak.


Ze krijgen allebei een andere straf. De man is veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Zijn dochter krijgt een veel lagere straf. Zij krijgt een celstraf voor 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit komt onder andere omdat de man ruim 77.000 tabletten Diazepam in zijn bezit had. Ook had hij bijna 4.850 MDMA-pillen. Hij vertelde de rechtbank dat hij deze MDMA-pillen alleen eventjes moest testen, maar hier gelooft de rechtbank helemaal niks van. De rechtbank is van mening dat je voor het testen van een pil er in principe geen 5.000 nodig hebt. De vader heeft zich samen met zijn dochter daarbij schuldig gemaakt aan voorbereidingshandelingen voor de productie van en de handel in drugs. Hiervoor hadden ze onder andere versnijdingsmiddelen, grondstoffen en machines in hun bezit. Ook had de man twee pistolen, drie stroomstootwapens, pepperspray, een vilmes en heel veel munitie in zijn bezit. Ook zijn dochter was hier niet vies van.


De cel in


De twee kunnen nu als uitje samen de cel in. Echter hoeft de dochter hier dus niet zo lang te zitten als haar vader. De rechtbank zegt dat de man ruim 180.000 euro heeft verdiend met de criminele activiteiten. Zijn dochter hielt ‘maar’ 21.000 over aan haar criminele activiteiten. Naast dat ze de cel in moeten, moeten ze deze bedragen ook nog even terugbetalen aan de Staat. Wat vind jij ervan dat een vader samen met zijn dochter drugs dealt? 
 

Gesprek laden