shutterstock_544699957.jpg

Eerste hostel voor mannen na scheiding geopend

Beeld: Alexkich/Shutterstock

Getrouwde stellen wonen vaak samen in een huis. Als je een scheiding krijgt, is dit een lastig punt. Want wie gaat weg uit het huis? Gelukkig zijn hier uiteindelijk altijd wel manieren voor waardoor het goed komt. In Italië is er nu wel een hele bijzondere oplossing. Er is nu een hostel geopend door de kerk in Tor San Lorenzo, dichtbij Rome. Dit hostel is voor dakloze gescheiden mannen. Dit meldt The Times.


Tegen La Repubblica zegt Gian Ettore Gassani, president van de Italiaanse associatie huwelijksadvocaten: ‘’Er zijn vier miljoen gescheiden mannen in Italië. Hiervan leeft 1 miljoen met honger. Scheiden kan hier je dood betekenen.’’ Omdat veel mannen alimentatie moeten betalen, hebben ze uiteindelijk vaak niet genoeg over om zelf een flat van te huren. Zo blijven ze volgens Gassani op straat. 


Kerk geeft opvang 


Het idee kwam van de katholieke kerk. De kerk wilde de mannen een dak boven het hoofd geven. Dit nadat ze erachter kwamen dat veel mannen zelfs niet eens geld hadden om genoeg te eten. Ze schoven vaak aan bij zogenaamde ‘soepkeukens’. Nu kunnen de mannen samen over hun gevoelens praten in een hostel dat speciaal voor hen is gemaakt. Wat vind jij van dit initiatief?
 

Gesprek laden