shutterstock_694694719.jpg

Ex-asielzoekers mogen wonen op IJburg

Beeld: Andrey_popov/Shutterstock

Er komen waarschijnlijk 180 nieuwe woningen voor studenten en statushouders op Ijburg. Statushouders zijn mensen die de hele asielprocedure hebben doorlopen en een verblijfsvergunning van vijf jaar hebben gekregen. De bewoners van Ijburg willen niet zo graag al deze statushouders en studenten in hun buurt hebben. Ze probeerden daarom de bouw van de woningen tegen te houden. Echter heeft de rechter geoordeeld dat de bouw van de woningen voorlopig mag doorgaan. Dit meldt AT5


Toch werden de buurtbewoners niet compleet genegeerd. De gemeente stemde eerder al toe om van de 300 woningen er 190 te maken. De bewoners waren nog niet tevreden en namen vervolgstappen. Ze stapten naar de rechter, waarbij ze probeerden de bouw van de woningen te stoppen. De bewoners zijn namelijk bang voor de veiligheid als de velen statushouders en studenten in hun buurt komen.


Gemeente deed het prima


De buurtbewoners hebben pech. De rechter oordeelde dat er goede voorbereidingsprocedures zijn gevolgd. Ook zou de gemeente goed hebben gekeken naar de belangen van de omwonenden. Ze  hebben stappen ondernomen om zo min mogelijk overlast te krijgen. Zijn er wel klachten, dan is er een vast aanspreekpunt. Snap jij dat de buurtbewoners boos zijn?
 

Gesprek laden