shutterstock_581798338.jpg

23.000 euro boete voor weigeren openingstijden

Beeld: NataliasWilkinson/Shutterstock

Lekker een vrije zondag willen hebben en daarom je winkel sluiten. Dat kan je duur komen te staan. De eigenaren van een fietsenwinkel in het winkelcentrum Paddepoel in Groningen moeten zo’n 23.000 euro betalen aan de eigenaren van het winkelcentrum. Dit meldt RTL Z


Er was een felle ruzie tussen de vereniging van eigenaren (VvE) van het winkelcentrum en de eigenaren van de fietsenwinkel. Het ging er om wie de openingstijden mocht bepalen. Volgens de rechter is dat de VvE, omdat de fietsenwinkel ook lid is van deze vereniging. De vereniging stapte naar de rechter omdat de fietsenwinkeleigenaren hun boetes niet wilden betalen. Ze kregen elke keer een boete van 250 tot 500 euro als ze hun winkel niet openden op de koopavond op donderdag of op zondag. Het stel wilde de winkel op zondag niet opendoen omdat dit hun enige vrije dag is.  


‘’Groot onrecht’’


De fietsenmakers vertellen aan RTL Z dat ze zeker in beroep gaan. Ze voelen zich enorm benadeeld. ‘’Het is te gek voor woorden. Mijn gevoel zegt me dit kan niet, dit is onmogelijk. Ik kan er geen zinnig woord over zeggen. Het voelt als een groot onrecht’’, aldus fietsenmaker Martin Haijkens. Gelukkig is er nog één lichtpuntje voor de twee mannen. Omdat ze vanaf 1 januari geen lid meer zijn van VvE, hoeven ze zich nu ook niet meer aan de regels voor de openingstijden te houden. Alleen moeten ze eerst de torenhoge boete even betalen. Vind jij dit terecht?
 

Gesprek laden