shutterstock_564805129.jpg

Gedetineerden glijden gewoon naar rechtbank

Beeld: Lordn/Shutterstock

Sneeuw in Nederland zorgt voor de nodige paniek. Scholen die kinderen vervroegd naar huis laten gaan, bussen die niet rijden. Toch ging het leven bij de rechtbanken gewoon door. Hoewel er voor een groot deel van Nederland code rood van toepassing was, verschenen er wel gedetineerden bij de rechtbank. De gedetineerden werden gebracht door de busjes van dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) . Dit meldt het Algemeen Dagblad (AD).


Natuurlijk deden de chauffeurs van de busjes het wel rustig aan. Dat kon ook niet anders op de wegen vandaag. Eveline Petit, woordvoerder van Ministerie van Justitie en Veiligheid waar het DV&O onder valt, tegen het AD: ‘’We hebben een weerprotocol. We leggen de filekaart naast onze planning en passen die aan. We plannen heel ruim zodat de chauffeurs het rustig aan kunnen doen.’’ Ze vertelt dat ze in de planning gewoon rekening hebben gehouden met de weersomstandigheden. 


Nederland stil?


Met deze enorme sneeuwval lijkt het wel of dat Nederland stil ligt. Maar dat is niet helemaal waar. DV&O vindt namelijk dat de rechtszaken gewoon door moeten gaan. ‘’Als alle rechters, officieren en advocaten er op tijd zijn, maar aan ons zal het niet liggen’’, aldus Petit tegen het AD. De veroordeelden moeten vandaag dus helaas gewoon naar de rechtbank. Justitie en rechtbank Gelderland zeiden dat er in Arnhem en Zutphen in ieder geval nog geen rechtszaken waren afgelast door het winterse weer. 
 

Gesprek laden