shutterstock_622336298.jpg

Gemeente moet goed plekje zoeken voor Patatpaleis

Beeld: Djile/Shutterstock

Een paleis voor patatten: dat vind je aan de Strandweg in Scheveningen. Niet meer voor lang, als het aan gemeente Den Haag ligt. De gemeente wil namelijk dat het strand in Scheveningen in 2018 ‘het sportstrand van Europa’ wordt. Het Patatpaleis zou daarom moeten verdwijnen van de boulevard. Dit tot grote teleurstelling van het Patatpaleis. De frietzaak ging hiermee naar de rechter, en met succes. Gemeente Den Haag moet een vervangende locatie bieden aan het Patatpaleis op de Scheveningse Boulevard. Dit meldt de Rechtspraak


Volgens het Patatpaleis deed de gemeente toezegging dat de frietzaak aan de overkant van de huidige locatie zou mogen komen. Volgens de gemeente is dit onzin. Ook de voorzieningsrechter oordeelt dat hier geen sprake van is. De rechter oordeelt wel dat de gemeente een verplichting is aangegaan door de gebiedsontwikkelingsovereenkomst die met verschillende partijen is gesloten. Dit kan de patatzaak bewijzen. Er zijn namelijk verschillende correspondenties geweest hierover tussen de gemeente en het Patatpaleis. De gemeente probeerde om de frietzaak nog onder een kantoorgebouw in de buurt te duwen in plaats van op de boulevard, maar dit is dus mislukt. 

Genoeg patat voor Scheveningen


De gemeente wilde het Patatpaleis dus weghebben van de Boulevard. Het plan is namelijk om van het strand in Scheveningen, waar menig toerist een vet visje naar binnen werkt en een frikadelletje eet, een ‘Beach City’ te maken. Daar gaat het Patatpaleis nu dus ook deel van uitmaken. Ben jij blij met dit nieuws?

Gesprek laden