shutterstock_648860296.jpg

Foto kind gescheiden vader mag niet op Facebook

Beeld: AntonioGuillem/Shutterstock

Ben jij zo’n persoon die elke dag een foto van zijn kind op Facebook plaatst? Of houd jij je kinderen liever lekker voor jezelf? Een gescheiden man uit Twente vond het wel leuk om af en toe een fotootje te delen op Facebook van zijn 2-jarige kind. Hier was zijn ex-vrouw het echter niet mee eens. Als de man toch foto’s gaat delen, kan de ex-vrouw ervoor zorgen dat de man een dwangsom krijgt. Dit oordeelde de kinderrechter in Almelo, meldt de NOS.


Natuurlijk gaat de scheiding van de twee niet alleen om foto’s op Facebook. Volgens de rechter mag het niet zo zijn dat het plaatsen van foto’s van het kind op Facebook een struikelblok vormt. Echter respecteert de rechter de wens van de moeder. Zij wil niet dat er foto’s van haar jonge kind op Facebook verschijnen. Die zijn volgens haar onmogelijk te verwijderen, waardoor ze bang is de controle over de foto’s te verliezen. De rechter zegt tegen de vader dat hij in plaats van foto’s op internet gebruik kan maken van bijvoorbeeld een plakboek.


‘’Huh, profiel is toch afgeschermd?’’


De Facebook van de trotse vader is afgeschermd. Zo kunnen dus alleen de mensen die de man op Facebook heeft zijn foto’s zien. Dit zou je tenminste denken. Facebook mag namelijk de foto doorverkopen. Als je een foto op Facebook plaatst, is de foto namelijk van Facebook. Zo kan het zo maar eens zijn dat de moeder haar jonge kind ergens op internet ziet verschijnen. Dat mag vanaf nu dus niet meer gebeuren. Plaats jij wel eens foto’s van je kind op internet?
 

Gesprek laden