shutterstock_472181350.jpg

Horecavrouw wil kroegen open, stapt naar rechtbank

Beeld: Nenetus/Shutterstock

Een horeca-exploitante uit Arnhem eiste in een kort geding dat haar zaken op de Korenmarkt in Arnhem weer open mogen. De vrouw heeft vier panden op de Korenmarkt. Het gaat om Madame Touché, Eetcafé Touché, Den Koopman en Le Barron, die nu dus dicht zijn. Dit pikt de vrouw dus niet en daarom ging ze naar de rechtbank. Dit meldt de Gelderlander.


De panden zijn op slot gezet omdat volgens de gemeente de horecazaken zijn gefinancierd met drugsgeld van een 65-jarige man uit Arnhem. De zaken blijven gesloten totdat het onderzoek naar deze man is afgerond. Ook blijven tot die tijd de vergunningen ingetrokken voor de horecavrouw. Zij zegt dat het allemaal maar onzin is.


Netjes verkregen


De eigenaresse van de zaken, Jacqueline Terberg, liet eerder weten aan Omroep Gelderland dat er helemaal niks geks aan de hand was. ‘’Het klopt dat ik 55.000 euro heb geleend van een vriend van mij die eerder veroordeeld is voor drugshandel. Maar ik ken hem al sinds mijn zestiende en dit geld komt niet uit de drugshandel. Dat heb ik laten controleren. Alles is bij de notaris vastgelegd. Dit geld is honderd procent zuiver’’, aldus Terberg tegen Omroep Gelderland. Tot nu toe moet Arnhem het nog even zonder de vier kroegen doen. Geloof jij dat de vrouw het geld eerlijk verkregen heeft?
 

Gesprek laden