shutterstock_565031917.jpg

Huwelijk dementerende vrouw ongeldig verklaard

Beeld: wk1003mike/Shutterstock

Nog trouwen op je vierenzeventigste? Dit wilde een dementerende vrouw samen met haar vijftien jaar jongere aanstaande man. Haar dochters staken hier echter een stokje voor. Ze vroegen de rechter om het huwelijk ongeldig te verklaren. Ze kregen hun gelijk in de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Dit werd bekend gemaakt op de site van de Rechtspraak.
 

De rechter oordeelde dat de geestesvermogens van de vrouw ten tijde van de huwelijkssluiting zodanig gestoord waren dat zij niet in staat was haar wil te bepalen en de betekenis van haar verklaring te begrijpen. Dit staat in de uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant. De dochters wilde niet zonder reden het huwelijk van hun moeder stoppen.

Stelende vriend?
 

De twee hadden elkaar ontmoet via een contactadvertentie in de krant. Je zou zeggen dat het fijn is dat ze elkaar hebben gevonden, maar de man was niet goed te vertrouwen. Dit oordeelden niet alleen de dochters van de vrouw, maar ook de rechtbank. Na twee weken dates met elkaar te hebben gehad, trok de man al in bij zijn vijftien jaar oudere vriendin. Toen de vrouw met verwardheidverschijnselen in het ziekenhuis werd opgenomen, vroeg de man niet veel later zijn vriendin ten huwelijk. Natuurlijk in gemeenschap van goederen. Maar dit was niet alles. Hier bovenop benoemde de vrouw, waarschijnlijk onder invloed van haar man, haar aanstaande man als erfgenaam. Haar kinderen werden onterfd. Wat vindt u van de uitspraak van de rechter?

Gesprek laden