shutterstock_229838317.jpg

IJsselbewoners krijgen eigen brug

Beeld: WilliamPerugini/Shutterstock

Het is natuurlijk super fijn als je een huis hebt op een lekker rustige plek, maar je huis moet wel bereikbaar zijn. Dit kwam in gevaar voor IJsselbewoners Johan en Riek Groten. De broer en zus gingen altijd via een weg naar het huis. Door een project van Rijkswaterstaat kwam deze weg in het gevaar. Maar de rechtbank in Overijssel heeft nu beslist dat het koppel recht heeft op een brug. De toezegging van de Nederlandse Staat zou hierbij voldoende zijn. Dit meldt de Stentor.


De twee waren niet blij met het project Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Naast hun woning zou namelijk ruimte moeten komen voor een waterbuffer. Daarom hebben de Grotens nu een lagere weg naar hun huis gekregen dan de weg die er voorheen was. Deze weg is zo laag, dat bij hoog water het stel met de boot naar het vasteland moet. Dit terwijl de broer en zus altijd hebben volgehouden dat Rijkswaterstaat hun een brug had toegezegd. Hierdoor zou het huis ook bereikbaar blijven bij hoog water. Maar de overheid nam al snel afstand van dit plan nadat ze doorhadden dat het toch wel een beetje duur was. Het zou namelijk 2,5 miljoen gaan kosten.  


Broer en zus gelijk


De twee willen alsnog een brug zodat hun huis goed bereikbaar is. In de rechtbank werd dus bepaald dat de Grotens gelijk hebben. Ze kunnen dus als het goed is straks weer alle dagen van het jaar hun huisje bereiken. Vind jij deze rechtszaken overdreven of terecht?
 

Gesprek laden