shutterstock_493585300.jpg

Jongetje steekt moeder neer om scheiding

Beeld: Esthermm/Shutterstock

Een dertienjarig Afghaans jongetje heeft eind september zijn moeder neergestoken in Den Bosch. Dit deed hij mogelijk uit eerwraak. Zijn moeder scheidde namelijk van zijn vader. Deze eerwraak werd verklaard door verschillende getuigen. Dit meldt de Telegraaf.


Het jongetje was vóór de steekpartij door zijn vader meegenomen naar Italië. De vader kreeg toen een celstraf. Er wordt gedacht dat het jongetje toen beïnvloed is door zijn vader. Hierdoor zou de steekpartij tot stand zijn gekomen. Het is namelijk niet goed in de Afghaanse cultuur om te scheiden. Bart Frencken, advocaat van de dertienjarige, zegt dat de jongen ontkent dat de steekpartij zijn schuld was. Volgens hem werd zijn moeder agressief en was het zelfverdediging. De moeder had echter niet alleen maar een blauw plekje. Ze werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Haar oplettende buurtbewoners zagen dat er iets niet goed was. Hierdoor overleed ze niet aan haar zware verwondingen.


Straf neersteken


Het is nog niet bekend welke straf het minderjarige jongetje krijgt. Tot nu toe zit hij in ieder geval vast. Vandaag mag hij voor de kinderrechte verschijnen in Den Bosch. Hier zou nog geen uitspraak worden gedaan, dat volgt later pas. Welke straf zou jij het jongetje geven?
 

Gesprek laden