shutterstock_527692675.jpg

Kijkshop vraagt faillissement aan bij rechter

 

Beeld: Poppaulcatalin/Shutterstock

Kijkshop is failliet. Alle zeventig winkels moeten daarom sluiten. In de winkel vond je een erg divers aanbod aan artikelen. Zo kon je er een nieuw horloge kopen, maar ook een stofzuiger. Het faillissement komt niet zomaar uit het niks. Er waren al jaren grote verliezen. Investeerder Björn Serving, die zichzelf ook wel ‘The One from Sweden’ noemt, heeft dinsdag faillissement aangevraagd bij de rechter. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad


Er wordt momenteel gekeken of een verkoop of doorstart mogelijk is. Als dit niet zo is, verliezen zo’n 400 medewerkers hun baan. Dit maakte de investeerder bekend, die drie jaar geleden de Kijkshop overnam. Er kan ook worden gekozen om de winkels nog tijdelijk open te doen als dit in belang is van de verkoop van de boedel. Serving zei even geleden al dat als de winkels in hun oude vorm zouden blijven, ze sowieso failliet zouden gaan. Er werd daarom een hele omvorming gemaakt. Hierbij lag de focus op een onlinewinkelconcept. Dit scheelt geld, omdat hierdoor twintig winkels gesloten konden worden in maart. Dit was uiteindelijk dus niet genoeg. Alle zeventig winkels van de Kijkshop zullen sluiten, met nare gevolgen voor de medewerkers.


Kijken, niet kopen


Het Reformatorisch Dagblad sprak bestuurder Kitty Huntjens van de vakbond CNV. Zij is niet verbaasd dat de winkelketen failliet is. Volgens haar was het al jaren afwachten of het goed zou kou komen. Ze hoopt dat er nog een doorstart mogelijk is waardoor de huidige werknemers toch weer aan het werk komen. De Kijkshop is niet de enige winkel die de laatste tijd failliet is gegaan. Waarschijnlijk herinner je, je ook nog wel de ondergang van de V&D. Toen dat gebeurde, is er een speciaal platform voor loopbaanbegeleiding gestart voor winkelpersoneel dat op straat wordt gezet. Hier kunnen de werknemers van de Kijkshop nu dus ook gebruik van maken. Heb jij nog ooit gewinkeld bij de Kijkshop? 
 

Gesprek laden