shutterstock_795213922.jpg

Konijnenberg geen vergunning van Raad van State

Beeld: Litvalifa/Shutterstock

De eerste vergunningsaanvraag voor het ‘belevingscentrum’ van fotospecialist Konijnenberg is afgewezen door de Raad van State. Het belevingscentrum ligt in Den Ham, een dorp in de gemeente Twenterand. Dit meldt Tubantia.


Volgens de Raad van State is het gewoon terecht dat gemeente Twenterand in 2015 een vergunning afwees voor het belevingscentrum. Het belevingscentrum hoort bij Konijnenberg, een internetbedrijf met een winkel. In het belevingscentrum kunnen door bezoekers camera’s en andere apparatuur worden getest. Ook worden er cursussen gegeven. Maar in het belevingscentrum worden ook dingen aan klanten verkocht en dat mag dus helemaal niet. Het belevingscentrum bevindt zich namelijk op bedrijfsterrein en hier mogen helemaal geen normale winkels zijn. Er mogen alleen extreem grote winkels zijn, zoals een winkel vol caravans.


Twenterand wil Konijnenberg


Twenterand wil Konijnenberg eigenlijk helemaal niet kwijt. Maar er zijn momenteel geen regels die het bestaan van het bedrijf op het bedrijfsterrein legaal maken. Dit zou kunnen worden aangepast door Overijssel. De gemeente en de fotozaak willen graag dat Overijssel dit gaat aanpassen. Konijnenberg is namelijk niet de enige winkel die in deze situatie zit. Snap jij waarom de winkel niet op het bedrijfsterrein mag zitten?
 

Gesprek laden