shutterstock_692582866.jpg

Kort geding door wantrouwen bij Tata Steel

Beeld: RomanSamborskyi/Shutterstock

Als je mensen moet kunnen vertrouwen, dan zijn het je collega’s wel. Dit was niet het geval bij het bedrijf Tata Steel, dat staal produceert, bewerkt en distribueert. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van het bedrijf heeft een kort geding aangespannen tegen de eigen directie. Dit meldt de Volkskrant.


Het lijkt of dat er niet veel transparantie is geweest binnen het bedrijf. De COR wil nu meer informatie hebben over de fusie van Tata Steel met het Duitse Thyssen Krupp. Volgens voorzitter Frits van Wieringen van de COR zijn er met de Britten en Duitsers wel al afspraken gemaakt. ‘’Wij hebben nog niet eens een adviesaanvraag gekregen’’, zegt Van Wieringen tegen de Volkskrant. 


Ontslagen?


Door de fusie zou het mogelijk zijn dat er tweeduizend banen verdwijnen bij Tata Steel. De fusie wordt momenteel besproken op het hoogste niveau. De hoogste bazen van Tata, gevestigd in het Indiase Mumbai, en die van Thyssen Krupp in Essen zijn er over aan het sparren. Theo Henrar zit in de directie van Tata Steel Nederland en vertelt aan de Volkskrant dat ze momenteel nog geen informatie kunnen geven. Ook weet hij nog niet hoe het fusieproces zal verlopen. De COR is bang. Want hoe gaat het verder met de zelfstandigheid van het bedrijf als het gaat fuseren? Die vraag staat nog open.  Volgende week zal het kort geding waarschijnlijk plaatsvinden bij de rechtbank in Haarlem. Snap jij dat de COR meer transparantie wil?
 

Gesprek laden