shutterstock_635110694.jpg

Mag jij zomaar je buurman bespieden?

Beeld: Shutterstock/ Sabphoto

Helaas, je mag niet zomaar je buurman bespieden als hij een nieuwe vrouw mee naar huis neemt of eigenlijk gewoon heel erg stinkt. In de Rechtbank in Arnhem kwamen twee buurmannen met fikse ruzie. De ene buurman had een camera opgehangen als bewijsmateriaal van de stank- en rookoverlast die hij had van zijn buurman. De rechter oordeelde dat dit een te grote inbreuk is op de privacy van zijn buurman. Dit werd duidelijk op de site van De Rechtspraak.
 

De mannen zijn geen vreemden van elkaar. Al 46 jaar zijn ze buren. De ene buurman houdt ervan om lekker te stoken in zijn terrashaard. Dit tot irritatie van de andere buurman. Toen de geïrriteerde buurman de politie en gemeente inschakelde, konden ze niks voor hem doen. Daarom had hij het geniale idee om bewijsmateriaal te verzamelen met camera’s. Deze man zou misschien goed zijn voor de FBI, maar niet voor een rijtjeshuis in het normale Nederland. De buurman vond dat zijn privacy door het filmen werd aangetast, waarbij ook zijn kleinkind te zien was. De rechtbank was het hier dus mee eens. Als hij toch besluit te blijven filmen, moet hij een dwangsom betalen.

John Williams, waar ben je?
 

Wie wel eens het programma ‘Bonje met de Buren’ met John Williams heeft gezien, zal weten dat burenruzies flinke gevolgen kunnen hebben. Zo ook voor deze buurmannen. Helaas voor de geïrriteerde buurman heeft de rechtbank besloten dat er geen sprake is van ernstige onrechtmatige hinder door het stoken van de terrashaard. Hij zal voorlopig dus nog wel even met de stank zitten. Wie stel jij in zijn gelijk?

Gesprek laden