shutterstock_542249851.jpg

Man bewaarde wapens en munitie bij hondenclub

Beeld: Razoomanet/Shutterstock 

Als je wapens verstopt, dan wil je ze waarschijnlijk liever niet thuis hebben. Een 49-jarige man uit Asten had daar een oplossing voor. Hij verstopte tientallen vuurwapens, munitie en een brisantgranaat bij de hondenclub in Asten. Hiervoor moet hij boeten. Hij krijgt een 3-jarige gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk is. Dit meldt de Rechtspraak. 


Bij de uitspraak heeft de rechtbank ook gekeken naar waar de man zijn 24 vuurwapens, 5.000 stuks munitie en brisantgranaat heeft opgeslagen. Hij had het opgeslagen in een hokje van de kantine op het terrein van de hondenclub. Dit was een toegankelijke plek voor leden en belangstellenden. Het kon dus zo maar zijn dat een klein jongetje nieuwsgierig met zijn hondje naar binnen keek en een hele lading aan wapens zag liggen. De politie betrapte de man uiteindelijk in september 2017. Hij was toen zijn spullen in zijn auto aan het doen omdat ‘hij die wilde dumpen’. In die periode werd hij namelijk gezocht door de politie voor uitkeringsfraude. Hij was daarom waarschijnlijk bang dat de politie zijn collectie zou vinden.


Psychische klachten


De man is psychisch niet helemaal goed. Daarom is de straf niet zo hoog. Als het echter nog lager zou zijn, dan was het te extreem geweest. Zo zou er volgens de rechtbank niet genoeg ernst worden gegeven aan de zaak. Naast de gevangenisstraf moet de veroordeelde ook meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Hier kan dan eventueel een behandeling uitkomen. Want hoe kan het toch zijn dat iemand opeens wapens en munitie bij een hondenclub verstopt?
 

Gesprek laden