shutterstock_555075781.jpg

Mishandelaars pleegkinderen nu voor rechtbank

Beeld: AnnaAiva/Shutterstock

Een stel uit Zeist heeft in 2014 hun pleegkinderen ernstig mishandeld. Het stel had twee pleegkinderen van toen nog 5 en 7 jaar. Het gaat om een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw.  Ze zouden onder andere de keeltjes van de kinderen meerdere keren hebben dichtgeknepen. Dit meldt de Telegraaf.


Dit is niet het enige waarvan het stel wordt verdacht. Ook zouden ze de kinderen hebben geknepen, geslagen, aan de oren hebben getrokken en onder een koude douche hebben gezet. De man ging hierbij nog een stapje verder. Hij zou een schietgebaar tegen de hoofdjes van de kinderen hebben gemaakt met zijn vingers. De man, Bodo L. , was aanwezig in de rechtbank. Dit in tegenstelling tot de vrouw, Janice N. Haar handelen werd niet onopgemerkt gebleven en daarom verblijft ze momenteel in een GGZ-instelling.


Gelijke zaken


De officier wil de zaken van de twee het liefst niet apart behandelen. Dit omdat ze heel veel met elkaar te maken hebben. Daarbij wil de vrouw ook aanwezig zijn in de rechtbank. Dit is volgens de rechtbank heel belangrijk omdat het aanwezigheidsrecht geldt. Daarom is besloten om beide zaken aan te houden. Op 3 juli wordt er meer bekend over de straffen van de twee. Welke straffen zou jij het stel willen geven?
 

Gesprek laden