shutterstock_710778058.jpg

Man steekt ex-vrouw dood bij rechtbank

Beeld: AndranikHakobyan/Shutterstock

Na een rechtszaak zijn mensen vaak aangeslagen, maar in België is er wel iets heel heftigs gebeurd. Bij het gerechtsgebouw van Veurne, gelegen in West-Vlaanderen, is een 60-jarige vrouw doodgestoken door haar ex-man. De vrouw is nog gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk aan haar verwondingen. Dit meldt de Standaard


De man en vrouw kwamen niet toevallig in de buurt van de rechtbank. De steekpartij gebeurde nadat de echtscheiding van het ex-koppel was besproken in de rechtbank. Na de rechtszaak zou er ruzie zijn ontstaan tussen de twee. De man zou hierna een mes hebben getrokken en de vrouw hebben neergestoken. 


Wegrennende dader


De dader rende snel weg om niet gepakt te worden. Maar dit was voor korte duur. Later pakte de politie de verdachte. Wat de straf van de man gaat zijn, is nog niet duidelijk. De Standaard noemt een voorbeeld uit het verleden om een indicatie te krijgen. In Brugge bracht in 2011 een man zijn vrouw met vijf messteken om het leven bij een bushalte. Dit gebeurde na een rechtszaak over een echtscheiding. Deze man werd veroordeeld tot 15 jaar cel. 
 

Gesprek laden