shutterstock_776392324.jpg

Miljardair moet jacht van 400 miljoen afstaan aan ex

Beeld: Ditty_about_summer/Shutterstock

Veel geld hebben heeft veel voordelen, maar in sommige gevallen ook nadelen. Zo ook voor de Russische miljardair Farchad Achmedov. Hij moet zijn geliefde megajacht Luna afstaan aan zijn ex-vrouw. De jacht is maar liefst 400 miljoen waard. Dit besloot een Britse rechtbank, meldt het Algemeen Dagblad (AD).


Het 115 meter lange vaartuig is nu eigendom van zijn ex Tatjana Achmedova. De man had volgens de rechtbank al nagedacht over zijn geliefde jacht voordat hij ging scheiden. Het schip, dat momenteel voor anker ligt in Dubai, verkocht hij aan een bedrijf in Panama. Zo zou hij het schip uit handen van zijn ex proberen te houden. De steenrijke man kocht ‘Luna’ een tijdje terug over. En niet zomaar van iemand. Hij kocht het van Roman Abramovitsj, oligarch en eigenaar van voetbalclub Chelsea. Uit verhalen blijkt dat de superjacht onder andere beschikt over twee landingsplaatsen voor helikopters en een mini-onderzeeboot. Maar dit schip van 400 miljoen is straks dus niet meer van de miljardair.


‘Niet mee eens’


De man zegt dat de advocaten de scheidingspapieren expres hebben in gevuld in London om zo naar de Britse rechtbank te kunnen stappen. Dit is volgens hem nadelig voor de miljardair. Zijn verlies in de zaak voor zijn geliefde boot wijt hij aan de niet al te beste relatie tussen Rusland en Groot-Brittannië. Vind jij het eerlijk dat de man zijn jacht moet afstaan?
 

Gesprek laden