shutterstock_403925950.jpg

Minder straf drugs door drukte rechtbank

Beeld: Kues/Shutterstock

Soms moet je gewoon het perfecte moment vinden om iets te doen. Dit deden acht leden van een Tilburgse hennepbende. Ze kregen veel lagere straffen dan in eerste instantie werd geëist voor hun drugsactiviteiten. Dit kwam omdat de zaak lang stil lag bij de rechtbank in Breda. Dit meldt de Telegraaf.


De zaak van het bende begon al in 2011. De afronding hiervan heeft meer dan zes jaar geduurd omdat de rechtbank het super druk had. De rechtbank geeft toe spijt te hebben van hoelang de zaak heeft stilgelegen bij de rechtbank. In die tijd had de bende natuurlijk nog veel meer hennep kunnen verkopen of allang kunnen emigreren naar de andere kant van de wereld.


Ministraf 


Yilmaz O. en Murat K. zijn de twee hoofdverdachten. Tegen hun werden in 2011 forse straffen geëist. Nu krijgen ze veertien en elf maanden strafkorting. Dit betekent dat ze nog maar 42 en 33 maanden de cel in moeten, terwijl er zes tot vijf jaar was geëist. Natuurlijk bestond de bende niet alleen uit dit tweetal. De overige zes hoeven helemaal niks meer te doen en kunnen gewoon door met hun leven alsof er niks is gebeurd. Wat vind jij ervan dat een rechtbank het te druk kan hebben voor zaken?
 

Gesprek laden