shutterstock_583207348.jpg

Minderjarige jongen vlucht weg bij rechtbank

Beeld: Knot.P.Saengma/Shutterstock

Als je voor de rechtbank moet verschijnen, dan wil je waarschijnlijk het liefste verdwijnen. Een minderjarige bij de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam nam dit wel heel letterlijk op. Hij ontsnapte door een foutje van de rechtbank. Dit meldt AT5. 


De minderjarige jongen moest bij de rechtbank zijn voor een civiele zaak. Dit is een rechtszaak tussen twee partijen. Waar de jongen precies voor moest verschijnen, is niet bekend. Hij verblijft in ieder geval momenteel in een gesloten inrichting voor minderjarigen. Met een speciaal busje werd hij naar de rechtbank gebracht. En hier ging het helemaal mis. Hij moest afgezet worden op een beveiligd pleintje dat hier speciaal voor is bedoeld. De chauffeur deed het dit keer anders. De jongen werd afgezet voor de hoofdingang.


‘Rennen, rennen!’


Hier zag de jongen zijn kans. Hij liep niet de rechtbank binnen, maar rende juist van de rechtbank af. Dit was niet van lange duur. Beveiligers van de rechtbank grepen in en de jongen moest uiteindelijk toch de hoofdingang ingaan waar hij eerder van was gevlucht. Uiteindelijk heeft de zaak na het vluchtincident nog gewoon plaatsgevonden. Aan AT5 vertelt de rechtbank dat het om een ‘misverstand’ ging. Wat vind jij van deze fout?
 

Gesprek laden