shutterstock_682938661.jpg

Nog geen uitspraak rechter voor bijtende hond Luna

Beeld: VictoriaAntonova/Shutterstock

De uitspraak in de zaak van de hond Luna is uitgesteld. Het beest heeft ophef veroorzaakt in Nunspeet nadat ze betrokken was bij verschillende bijtincidenten. Daarom gaf de burgemeester in december het bevel aan de bazen om de viervoeter af te staan. Hier waren de baasjes het niet mee eens. Echter oordeelde de voorzieningsrechter toen dat het bevel terecht was. De uitspraak of de hond definitief moet worden afgestaan, volgt nu dus later. Het duurt nog zeker zes weken tot deze uitspraak komt. Dit meldt de Stentor


De hond is geen lieverdje. Vier jaar geleden beet ze de buurvrouw. Ook beet ze een andere hond dood. Volgens de gemeente een gevaar voor de openbare orde. De hond werd verder ook niet zoals afgesproken getraind door gedragsdeskundige, waardoor ze dus geen vooruitgang zou boeken. Toen het gezin de hond niet afstond, werd een dwangsom van 5.000 euro opgelegd.


Underdog


Het beest is momenteel nog steeds undercover. De gemeente weet niet waar ze is. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat twee deskundigen hebben vastgesteld dat Luna een echt gevaar is. Het ‘Luna-debacle’ speelt erg in Nunspeet, waar de baasjes wonen. Al anderhalf jaar is dit bezig. Luna werd in oktober 2016 in beslag genomen bij familie Kersbergen. Ze mocht daarna weer tijdelijk terugkeren. Omdat er niet aan de regels werd gehouden, moest ze weer weg. Vind jij het terecht dat de hond weg moet?
 

Gesprek laden