shutterstock_520800106.jpg

‘’Ook alimentatie betalen voor stiefkinderen’’

Beeld: Zenstock/Shutterstock

Bij alimentatie komen vaak problemen kijken. Hoeveel moet worden betaald? En wordt het eigenlijk wel betaald? En hoe zit het eigenlijk met stiefkinderen? Cees van Leuven, raadsheer bij het gerechtshof van Den Bosch, zei deze week in het tv-programma Zembla dat hij vindt dat stiefouders ook gewoon verplicht moeten kunnen worden om alimentatie te betalen. Dit meldt de Telegraaf.


Van Leuven: ‘’Als de ouder en stiefouder ook nog een gemeenschappelijk kind hebben gekregen wordt voor dat biologische kind wel alimentatie betaald. Voor de kinderen onderling voelt dat als zeer onrechtvaardig.’’ Zo kan het dus dat er veel onderscheid zit tussen halfbroers en halfzusjes. De raadsheer vindt dat het momenteel niet eerlijk verloopt. Een stiefouder kan bij de rechter namelijk vragen om omgangsregelingen, maar hoeft nu geen alimentatie te betalen. Dit brengt ze dus eigenlijk in een soort van luxepositie. 


Stiefkinderen lastig?


Volgens de raadsheer onderschatten veel ouders hoe moeilijk het eigenlijk is om te leven met iemand anders zijn kind. Kinderen hebben het vaak na een scheiding erg lastig. De meeste kinderen hebben helemaal geen zin in iemand die de rol van hun vader of moeder gaat vervangen. Zou jij het terecht vinden als je ook alimentatie voor stiefkinderen zou moeten betalen?
 

Gesprek laden