shutterstock_262089881.jpg

Opslag 2000 kilo vuurwerk in Coevorden toegestaan

Beeld: ChristineLanger-Pueschel/Shutterstock

Een vuurwerkopslagplaats kan een beetje riskant zijn. Niet zo gek dan ook dat de bewoners van gemeente Coevorden super boos waren toen de gemeente met de uitspraak kwam dat de opslag van 2000 kilo vuurwerk in het centrum is toegestaan. Dit meldt NPORADIO1.


Een ondernemer vroeg bij de gemeente een vergunning aan voor de opslag van 2000 kilo knal- en siervuurwerk. Midden in het centrum. NPORADIO1 sprak met Ineke Heidemans, die boven de geplande opslagplaats woont. Ze zegt continu in angst te lezen. Ze durft straks zelfs niet meer haar kleinkinderen bij haar te laten logeren. De gemeente zegt te begrijpen dat de bewoners niet blij zijn met een vuurwerkopslagplaats. Maar het vuurwerk zou volgens de gemeente worden opgeslagen in een veilige bunker met alle technische voorzieningen die hiervoor nodig zijn. Ineke, maar ook de andere bewoners, kunnen als ze willen bezwaar aantekenen tegen de keuze van de gemeente.


Bestemmingsplan


Communicatieadviseur Alieke Wijnholds zegt tegen NPORADIO1 dat het bestemmingsplan het mogelijk maakt om een kleinschalige vuurwerkopslag te realiseren op de huidige plek. Als de gemeente een aanvraag binnenkrijgt, dan moeten ze die ook wettelijk bekijken. Ze hebben geen reden om te weigeren als aan alle technische eisen wordt voldaan. Snap jij de woede van de bewoners?
 

Gesprek laden