shutterstock_510590815.jpg

Overvaller Burger King de gevangenis in

Beeld: AfricaStudio/Shutterstock

Normale mensen halen gewoon Burgers bij de Burger King, maar een 21-jarige overvaller dacht daar in 2014 anders over. Op gewelddadige wijze viel hij de Burger King in Amersfoort binnen. De man werd hierbij geholpen door twee andere personen. Samen hielden ze medewerkers van de fastfoodketen onder schot. Hiervoor mag de man nu boeten. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden. Dit meldt de Rechtspraak.


De overvallers gingen er helemaal voor. De onschuldige medewerkers van de Burger King werden bedreigd met vuurwapens en messen. De criminelen wilden dat de kluis werd geopend. Uiteindelijke werd dit onder dwang dus ook gedaan, waarna de overvallers niet met burgers, maar met bijna vierduizend euro de fastfoodketen uitliepen. De man die nu 30 maanden cel krijgt werd gevonden door DNA-sporen. Hij moest voor een andere criminele activiteit DNA afstaan. Hierbij kwam er ook uit dat hij bij de overval van de Burger King was betrokken. De twee andere hulpknaapjes zijn al eerder veroordeeld.


Geen inlevingsvermogen


De rechtbank vindt het erg kwalijk dat de man niet in de gaten heeft wat hij de slachtoffers heeft aangericht. Hij neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn daden die bij de slachtoffers nog veel gevolgen hebben. Naast dat de man straks in een cel gaat zitten, moet hij ook een schadevergoeding betalen aan de Burger King. Vind jij 30 maanden een gepaste straf voor deze daad?
 

Gesprek laden