shutterstock_192477362.jpg

Racer Rossi wint rechtszaak overlast VR46 Ranch

Beeld: PaoloSchorli/Shutterstock

Piepende motorbanden naast je huis. Daar zit niet iedereen op de wachten. Zo ook niet de buren van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. Zij spanden een rechtszaak aan tegen de racer omdat hij in hun ogen de benodigde vergunningen van zijn VR46 Ranch, waar veel grote namen trainden en waar het talent vaak te vinden is met zijn VR46 Riders Academy, niet naleeft. Ook hebben ze overlast. Rossi is echter in het gelijk gesteld. De buren hebben dus pech. Dit meldt Racesport


Terwijl veel motorfans graag een kijkje zouden willen nemen op de baan, zijn de omwonenden er minder blij mee. De buren spanden eind 2017 een zaak aan tegen de gemeente Tavullia, waar de VR46 Ranch ligt. Ook spanden ze een zaak aan tegen Valentino Rossi. Ze hebben naar eigen zeggen namelijk veel geluidsoverlast en last van stof dat vrijkomt als er wordt geracet. Het stof zou terecht komen bij de villa’s die in de buurt staan. Daarbij zou er volgens hen onwettig gehandeld zijn met bouwvergunningen.


Onzin


Volgens de rechter is er helemaal niks waar van wat de buren beweren. De racer is daarom in het gelijk gesteld. De buren kunnen er nu voor kiezen om in hoger beroep te gaan. Het is nog niet bekend of dit gaat gebeuren. Voor nu moeten de buren het nieuwe jaar in gaan met de geluiden van dikke motorbanden. Snap jij de omwonenden?
 

Gesprek laden