shutterstock_517896415.jpg

Real Human Bodies tentoonstelling mag blijven

Beeld: Master1305/Shutterstock

De tentoonstelling ‘Real Human Bodies’ in ’s-Heerenberg mag blijven. Dit bepaalde de voorzieningsrechter. Er was voor de tentoonstelling gedoe over de evenementenvergunning. De rechter oordeelde dat een tentoonstelling geen evenement is en daarom ook helemaal geen evenementenvergunning nodig heeft. Dit meldt de Rechtspraak.


Het is niet zomaar een tentoonstelling. Het heeft als doel om de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven. Er kunnen dode lichamen worden bekeken. De tentoonstelling is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het menselijk lichaam. De gemeente was hier niet zo geïnteresseerd in. De gemeente wil de tentoonstelling helemaal niet, omdat het in strijd zou zijn met de openbare orde. Hupperts Global GmbH probeerde een evenementenvergunning aan te vragen voor de tentoonstelling, maar deze werd te laat ingeleverd. Uiteindelijk is er toch besloten door de rechter dat het mag doorgaan, omdat de tentoonstelling dus niet als evenement wordt gezien.


Gemeente wil tentoonstelling niet


De gemeente heeft gezegd handhavend op te treden. De gemeente vond namelijk dat het in strijd was met het bestemmingsplan als de tentoonstelling door mocht gaan. Uiteindelijk ging de rechter hier niet in mee. Hij heeft gewoon mondeling toegezegd dat Real Human Bodies door mag gaan. Zou jij graag naar de tentoonstelling willen?
 

Gesprek laden