shutterstock_767156992 (1).jpg

Rechter laat ijsbaan in Sluis toe

Beeld: Ramskyanton/Shutterstock

Het is de tijd van het jaar waarin dorpen en steden worden overspoeld door ijsbanen. Niet iedereen is hier blij mee. In Sluis ging winkelier Petra de Boevere naar de rechtbank. Ze was van gedachte dat de ijsbaan zou zorgen voor inkomstenderving. De ijsbaan komt namelijk vlak voor haar winkelpand te liggen. De rechters wezen deze bezwaren echter af. Dit meldt Omroep Zeeland.


Als De Boevere gelijk had gekregen in de rechtbank, dan had dit grote gevolgen gehad voor Sluis. Sancho Jansen, voorzitter van de middenstandsvereniging van Sluis (MVS) tegen Omroep Zeeland: ‘’Ik ben ontzettend opgelucht. We zijn al sinds mei bezig met de voorbereidingen. Je kunt dat niet zomaar afzeggen. Alles afblazen zou ons 50.000 hebben gekost.’’ Dat bedrag is waarschijnlijk iets hoger dan de inkomsten die De Boevere mogelijk misloopt.


Klagende vrouw gaat akkoord


Uiteindelijk is er een goed compromis gesloten tussen beide partijen. De vrouw benadrukt dat ze nooit helemaal tegen de ijsbaan is geweest. Ze heeft alleen moeite met de locatie waar de baan wordt geplaatst. Ondanks dat ze verloren heeft in de rechtbank, heeft ze toch nog een beetje geluk. De gemeente komt haar namelijk tegemoet door extra ruimte vrij te houden voor haar winkel. Snap jij de winkelier?
 

Gesprek laden