shutterstock_411218110.jpg

Speciaal scheidingshotel opent in Haarlem

Beeld: MonkeyBusinessImages/Shutterstock

Bij een scheiding komen veel dingen kijken. Wat doe je bijvoorbeeld met de gezamenlijke woning? Het is voor een gescheiden partner vaak niet gemakkelijk om zomaar aan een woning te komen. Dit komt door schaarste op de woningmarkt. In Haarlem is daar nu een oplossing voor. Er is een speciaal scheidingshotel. Dit meldt Metro.


Ziggy Klazes, GroenLinks-gemeenteraadslid uit Haarlem, vertelt aan Metro dat het scheidingshotel moet dienen als plek waar ouders en kinderen alles weer op een rijtje krijgen. Dit gaat bijvoorbeeld over welke afspraken ze gaan maken over de kinderen, of ze nog wel in een bepaalde stad blijven wonen en hoe het zit met de hypotheek. In het scheidingshotel NexT moet de stress van een scheiding dus worden veranderd in rust. Het gemeenteraadslid is zelf gescheiden en weet daarom ook wat fijn is om van te voren al te weten bij een scheiding. Tegen Metro vertelt ze dat samen met haar man afspraken had gemaakt over hun zoons David en Milan. Zij zouden thuis blijven en de ouders zouden steeds afwisselend ergens anders slapen. Hierdoor lag Klazes veel avonden op banken bij vrienden. Voor Klazes is dit ondertussen al twaalf jaar geleden, maar het kan natuurlijk zijn dat jij momenteel in zo’n situatie zit. 


Tijdelijk nadenken


Het hotel is bedoeld als tijdelijk verblijf om even goed na te kunnen denken. Je kunt er maximaal twaalf maanden verblijven. In totaal zullen er achttien scheidingsappartementen komen. Lijkt het jou fijn om alles op een rijtje te krijgen in een hotel? Of blijf je liever lekker in je eigen vertrouwde omgeving?
 

Gesprek laden