shutterstock_602628911 (1).jpg

Staking streekvervoer mag er zijn

Beeld: NothingIsEverything/Shutterstock

Bij het openbaar vervoer zijn ze boos. Er is daarom een staking in het streekvervoer. Niet iedereen was blij met deze aangekondigde staking. Werkgeversvereniging WVOV stapte naar de rechter omdat twee vakbonden hadden aangekondigd te gaan staken op zowel 30 april als op 1 mei. Maar volgens de voorzieningsrechter van de rechtbank in Midden-Nederland mag er gewoon gestaakt worden. Het recht om te staken weegt hierbij volgens de rechter zwaarder dan de schade en hinder die ontstaat door de staking. Dit meldt de Rechtspraak.


Vakbonden FNV en CNV stapten naar de rechter. Volgens de twee bonden zijn er onderhandelingen over de cao in het streekvervoer vastgelopen. Deze onderhandelingen gaan over verschillende dingen. De chauffeurs ervaren veel werkdruk, vinden dat er een gebrek is aan scholing en vinden daarbij dat er niet genoeg plaspauzes zijn. Dat deze plaspauzes belangrijk zijn voor de chauffeurs, bleek al uit een eerdere staking waarbij bussen op hun route werden gevolgd met DIXI-toiletten op een aanhanger.


Recht om te staken


Door de staking ligt door het hele land het streekvervoer plat. Alleen het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijdt wel. Volgens de rechter worden de werkgevers eigenlijk voor het blok gezet. Voor heel Nederland heeft de staking namelijk nadelige gevolgen. Maar de rechter vindt dat het niet voldoende aannemelijk is dat het verbod vanuit maatschappelijk oogpunt dringend noodzakelijk is. Het recht om te staken is belangrijker en de staking mag dus gewoon doorgaan. Ben jij het er mee eens dat er mag worden gestaakt?
 

Gesprek laden