shutterstock_326817848.jpg

‘Succes Awards’ moet 3 miljoen dokken

Beeld: ShutterOk/Shutterstock

Een prijs kunnen kopen bij een award klinkt natuurlijk een beetje raar. Toch was dit mogelijk bij de Nationale Business Succes Awards (NBSA) en TV Media Partners. Het programma ‘Succes Awards’ kwam op RTL7, maar is bij bekendwording van de fraude van de buis gehaald. Nu moet het bedrijf boeten. In totaal moet het bedrijf 3 miljoen betalen, verdeeld over 182 deelnemers. Dit meldt de Telegraaf op haar site.


De stichting werd door het undercover televisieprogramma ‘Rambam’ aan het licht gebracht. Rambam kwam erachter dat het er niet helemaal volgens de regeltjes aan toe ging bij stichting NBSA. Het was namelijk voor bedrijven mogelijk om de hoofdprijs te kopen voor 15.000 euro. Hier kregen ze 80.000 euro aan media-aandacht voor terug. Een goede deal zou je zeggen, maar het is bij award shows natuurlijk niet helemaal de bedoeling dat prijzen worden gekocht.


Opgelicht 


De rechtbank kwam tot de conclusie dat NBSA, zoals Rambam al aantoonde, helemaal geen echte wedstrijd organiseerde. Daarbij is de rechtbank van mening dat de deelnemers werden opgelicht. De deelnemers kregen namelijk iets heel anders te horen dan de werkelijkheid. Zo was er een bedrijf dat won in haar categorie, maar dit kon ook niet anders. Het bedrijf was de enige deelnemer in de categorie. Ook waren er bedrijven die wonnen in andere branches dan waar ze zich voor hadden ingeschreven. Ben jij het eens met het bedrag dat NBSA moet betalen? En met de uitspraak van de rechtbank?
 

Gesprek laden