shutterstock_584962624.jpg

‘Tegenstanders windmolens hebben pech’

Beeld: Pedrosala/Shutterstock

Energie opwekken door middel van windmolens, dat vindt niet iedereen een goed idee in de provincie Drenthe. Echter vindt de Provinciale Staten dat de uitspraak van de Raad van State moet worden geaccepteerd. De Raad van State oordeelde dat de 45 windmolens in de Drentse Monden en het Oostermoergebied er mogen komen. Momenteel is er veel protest tegen de windmolens. Dit meldt het Dagblad van het Noorden


Ko Vester van de SP tegen het Dagblad van het Noorden: ‘’We moeten dit respecteren en bij de actie niet weer grenzen overschrijden.’’ Hier is niet iedereen het mee eens. Zo werden er posters gemaakt van Tjisse Stelpstra van de ChristenUnie en burgemeester Rein Munniksma. Dit waren niet zomaar onschuldige posters. De twee werden afgebeeld als Nazi-kampbeulen. Dit is misschien niet het enige dat gaat gebeuren. Vester is bang voor vernielingen als de windmolens er eenmaal zijn.


Heel jammer


Er zijn veel tegenstanders van de windmolens. Zo ook gemeente Stadskanaal, die tegen het Dagblad van het Noorden zegt erg teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de Raad van State. De gemeente is niet perse tegen windmolens, maar wel tegen de locatie, de hoeveelheid en grootte van de windturbines. Snap jij dat er zoveel tegenstanders zijn?
 

Gesprek laden