shutterstock_124661092.jpg

Twijfels rechtbank over WMO-beleid Heerlen

Beeld: TylorOlsen/Shutterstock

Je verwacht van een gemeente dat het streven is dat alle inwoners tevreden zijn.  Echter lijkt dit niet te gebeuren in de gemeente Heerlen. Er is namelijk gedoe over het WMO-beleid (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De rechtbank in Roermond trekt in twijfel of dit beleid wel deugt in de gemeente. Er is geen vrije keuze voor de inwoners met betrekking tot de zorgverleners. Dit meldt 1Limburg.
 

Het beleid houdt in dat de inwoners nog maar uit acht grote zorgverleners mogen kiezen. Dit betekent dat sommige mensen opeens hun vertrouwde zorgverlener moten laten vallen. 1Limburg sprak met May Schmetz, die trouwe bezoeker is van de dagopvang ‘De 2e kamer’. Maar nu mag hij hier dus helemaal niet meer naartoe. Hij zegt dit jammer te vinden, omdat hij zich daar nu juist zo thuis voelde. ‘’Dat komt door het kleinschalige, dat is toch anders dan het fabrieksgebeuren’’, aldus Schmetz tegen 1Limburg.

Limburg in protest
 

De inwoners van Heerlen gaan hier niet zomaar mee akkoord. Zij moeten nu dus noodgedwongen overstappen naar een andere zorgverlener, die misschien helemaal niet de voorkeur heeft. Daarbij kwamen ook een aantal kleine zorgverleners in protest. Door deze regeling verliezen zij namelijk heel veel klanten. Alleen de grote spelers blijven door deze regels uiteindelijk nog over. Snap jij waarom de inwoners in protest komen? 

Gesprek laden