shutterstock_564869533.jpg

Uitglijden met auto? Kijk uit met je verzekering

Beeld: Kostafly/Shutterstock

Het is momenteel het perfecte weer om een flinke slip te maken met je auto. Natuurlijk wil je niet dat dit gebeurt, maar het is slim om hier rekening mee te houden. Boven de vijf centimeter sneeuw zijn er namelijk 50 % meer ongevallen op de weg dan normaal. Dit meldt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars aan de Telegraaf.


Als je een eigen auto hebt, dan moet je sowieso een wettelijke aansprakelijkheid verzekering (WA) hebben. Maar met deze verzekering ben je dus niet zelf helemaal gedekt. Alleen schade die je aanricht aan iemand anders zijn auto wordt op deze manier vergoed. De schade die je maakt aan je eigen zuurverdiende auto niet. Wil je wel volledig verzekerd zijn, dan moet je kiezen voor de WA cascoverzekering. Hierbij ben je ook allrisk verzekerd voor je eigen auto. 


Verzekeren door te verzekeren


Natuurlijk kunt je er zelf voor kiezen of die paar dagen sneeuw per jaar de verzekering voor je waard zijn. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om thuis te blijven met dit weer. Dit is echter niet altijd een keuze. Misschien heb je wel een belangrijk sollicitatiegesprek waardoor je echt niet thuis kan blijven. Je hebt hierbij gelukkig nog een beetje geluk. Rudi Buis tegen de Telegraaf: ‘’Het is niet zo dat het afhankelijk is van de noodzaak om de weg op te gaan. Want wat noodzakelijk is, is heel lastig vast te stellen. Maar als je niet de weg op hoeft, doe het dan niet. Stel je voor dat je wel een ongeluk krijgt, dan levert dat heel veel gedoe op om alles te regelen. Je wordt er nooit beter op.’’ Ga jij met dit winterse weer de weg op? 
 

Gesprek laden