shutterstock_626708939.jpg

Vader misbruikte turnsters valt dader aan

Beeld: Pressmaster/Shutterstock

‘’Als iemand aan mijn kinderen komt...’’, is iets dat je vaak hoort. Dat dacht ook de vader van zijn twee dochters die werden misbruikt door turnarts Larry Nassar. Hij viel de man aan in de rechtbank. Uiteindelijk zei hij toch ‘sorry’ tegen de gruwelijke dader. Dit meldt de NOS.


Randall Margraves, de vader, zei spijt te hebben van zijn aanval op de Amerikaanse turnarts. De twee dochters van de man zijn niet de enige slachtoffers van turnarts Larry Nassar. Zo’n 250 vrouwen zeggen misbruikt te zijn door de man. Hieronder ook Nederlandse turnsters. Voor zijn gruwelijke daden is hij veroordeeld voor 40 tot 175 jaar gevangenisstraf. 


Geen beheersing


De vader van de slachtoffers kon het niet meer aan om de gruwelijke dader in de rechtbank te zien. Hij vroeg de rechter om vijf minuten alleen tijd met de dader in een gesloten ruimte, maar dit liet de rechter niet toe. Dit vroeg hij nadat hij de verschrikkelijke verklaringen van zijn dochters had gehoord in de rechtbank. Op dat moment nam hij het in eigen handen en stormde hij af op Nassar. Agenten waren hem echter voor. De rechter was begripvol, maar zei wel dat agressie met agressie beantwoorden nooit goed is. Snap jij de actie van de vader?
 

Gesprek laden