shutterstock_613657259.jpg

Valse aangiften door raadslid Dongen

Beeld: Varkker/Shutterstock

Rob Huijben, raadslid van de CDA uit Dongen, deed in 2016 aangiften wegens mishandeling en bedreiging. Deze bedreigingen zouden te maken hebben met de opvang van vluchtelingen in de gemeente. Dit zorgde voor veel ophef. Echter blijkt nu uit onderzoek dat hij het heeft verzonnen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).


De man beweert meerdere malen te zijn mishandeld en bedreigd tussen 2013 en 2016. Het OM accepteert geen fysiek of verbaal geweld tegen personen met een publieke functie, zoals raadslid. Er werd daarom ook intensief gezocht naar de verdachten. Echter wordt nu bekeken wie eigenlijk de dader en de slachtoffer is in het verhaal. Op basis van politieonderzoek zijn er namelijk verdenkingen dat de meldingen vals waren. Huijben laat aan Omroep Brabant weten geschrokken te zijn van de verdenkingen. ‘’Ik ben slachtoffer in dit verhaal en ik had gehoopt dat de politie en het OM hun tijd zouden besteden aan het zoeken van de dader, aangezien die nog steeds vrij rondloopt. Ik ga absoluut niet mee in dit verhaal. Ze richten aan mij als persoon nu schade toe en dat neem ik ze heel erg kwalijk.’’


Niet schuldig tot tegendeel bewezen is


De man is tot nu toe alleen nog maar verdachte. Hij is namelijk niet schuldig tot het tegendeel bewezen is. In het voorjaar krijgt de man de kans om zich te verantwoorden voor de politierechter. Denk jij dat de man schuldig is?
 

Gesprek laden