shutterstock_521934514.jpg

Vrouw betaalt 17.000 euro voor verloren bonnetje

Beeld: Pushishimages/Shutterstock

Vaak zit heel je portemonnee vol met bonnetjes. Alleen op het moment dat je echt een keer een shirt wil terugbrengen, dan ben je het bonnetje kwijt. Voor een shirt is dat nog niet de ergste zaak van de wereld. Maar een verloren bonnetje kan voor een hoop problemen zorgen. De Rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat een vrouw maar liefst 17.000 euro moet terugbetalen door een bonnetje. Dit gaat over ontvangen toeslagen van 2015. Dit meldt AT5.


De vrouw was een heel belangrijk bonnetje kwijt. Bij de belastingaangifte had ze rekening gehouden met de kinderopvangtoeslag. Maar zonder het bonnetje kon de vrouw niet goed genoeg bewijzen dat ze ook daadwerkelijk voor de kinderopvang had betaald. De vrouw zegt zelf dat ze een gedeelte gewoon contact had betaald, waarna ze een zelfgeschreven bonnetje ontving. Dit kan ze twee jaar later echter niet meer terugvinden. Dit zorgt ervoor dat de vrouw nu een enorm groot bedrag moet betalen aan de belastingdienst. Dit komt ook nog door andere afschriften.


Flink dokken


De rechtbank vindt dat je alleen aanspraak kan doen op de kinderopvangtoeslag als je ook kan bewijzen dat je dit verdient. Dit kan volgens de rechtbank dus niet zonder het bonnetje. Daarbij wist de rechtbank ook niet zeker of ze genoeg werkte voor de toeslag. Het is namelijk niet zomaar vanzelfsprekend dat je de toeslag krijgt. Vind jij het terecht dat de vrouw nu zoveel geld moet betalen?
 

Gesprek laden