shutterstock_407013514.jpg

Vrouw gooit stoel naar advocaat in rechtbank

Beeld: Paulik/Shutterstock

Uitspraken van rechters kunnen frustrerend zijn. Soms zijn straffen veel te hoog, terwijl andere keren de straffen weer veel te laag zijn. Een vrouw in de rechtbank kon haar frustraties niet onder stoelen of banken schuiven in de rechtbank in Den Haag. Ze gooide een stoel naar een advocaat, die hierdoor verwondingen opliep. Ze heeft daarom een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur gekregen. Daarbij moet ze het slachtoffer, die gewond raakte aan haar arm, zo’n vierhonderd euro betalen. Dit meldt Den Haag FM


De zitting met het stoelenincident ging over ouderschapsplannen. De vrouw werd uiteindelijk zo boos, dat ze haar stoel richting haar ex-man wilde gooien. Deze kwam terecht op de advocaat, een 29-jarige vrouw uit Almere. De arme vrouw heeft hierdoor haar arm gekneusd. Ook zegt ze hierdoor psychische klachten te hebben. Het slachtoffer is daarom blij dat de vrouw is gestraft. De zitting vond op 2 februari plaats. Één dag nadat de rechtbank in Den Haag had beslist om voortaan de stoelen aan elkaar vast te maken.


Vaker stoelen gooien?


Het is niet de eerste keer dat er zo’n incident plaatsvindt in de rechtbank. Toen een vader van een doodgereden meisje in 2014 begrijpelijk erg woedend was toen de dader alleen maar 120 uur taakstraf kreeg, gooide hij een stoel naar de rechter. Hierbij deed de rechter echter geen aangifte. Vind jij het terecht dat de vrouw is gestraft? 
 

Gesprek laden