shutterstock_114440428.jpg

Parkeerboete voor vrouw wachtend op Wegenwacht

Beeld: Kzenon/Shutterstock

Een kapotte auto is natuurlijk super irritant. Je moet gaan wachten totdat de Wegenwacht je uit je lijden kan verlossen. Maar het kan nog erger. Automobilisten die met hun kapotte bak staan te wachten op de Wegenwacht, kunnen boetes krijgen als ze tijdens het wachten geen parkeergeld dokken. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, meldt de Telegraaf


Een vrouw had autopech op een openbare weg. Op dat moment kwam een politieauto aangereden. De vrouw werd door de politie naar een betaalde parkeerplaats geduwd. Tijdens het wachten op de Wegenwacht kreeg de vrouw een boete. Ze had namelijk helemaal geen parkeerkaartje gekocht voor haar kapotte bak.


Gewoon betalen

 

De vrouw moest gewoon betalen voor haar parkeerplek, oordeelde de rechtbank dus. Het kan wel zo zijn dat het overmacht is dat de vrouw moest wachten op de ANWB, maar dat betekent niet dat ze gratis mocht wachten. Uit het vonnis blijkt dat persoonlijke omstandigheden niet mogen meewegen bij de vraag of bij de belastingplichtige terecht naheffingsaanslag is opgelegd. Vind jij het terecht dat de vrouw moet betalen voor haar parkeerplek met haar kapotte auto?
 

Gesprek laden