shutterstock_145368901.jpg

Vrouw mocht ambtenaar uitschelden

Beeld: Ollyy/Shutterstock

Alice van Hest uit Boxmeer was boos op een gemeenteambtenaar. Ze noemde de man daarom ‘pias’, waarmee ze bedoelde dat de man een clown is. Hierdoor werd haar in 2016 vijf maanden lang de toegang tot het gemeentehuis ontzegd. Dit was volgens de rechtbank in Den Bosch onrechtmatig. Dit meldt Omroep Brabant.


Het is natuurlijk niet zo netjes dat de vrouw aan het schelden was, maar dit was volgens de rechter dus wel toegestaan. De vrouw is jurist en wilde antwoorden in een zitting van de bezwaarschriftencommissie. De ambtenaar had geen zin om hierop te reageren. Dat vond de vrouw onzin. Toen begon ze met schelden. De vrouw vertelt in de rechtbank dat ze de man een beetje wilde uitdagen. De man deed haar denken aan een trekpop, waardoor ze op haar originele scheldwoord kwam. De juriste vertikte het hierna om ‘sorry’ te zeggen, waardoor ze niet meer welkom was in het gemeentehuis.


Te heftige reactie


De rechter oordeelt dat het gemeentehuis een beetje overdreven heeft gereageerd op de juriste. Dit neemt niet weg dat de vrouw grenzen heeft overschreven. Ze zou waarschijnlijk niet zo snel nog een keer iemand ‘pias’ noemen. Ze heeft hierdoor namelijk veel imagoschade geleden. Ook heeft ze veel advocaatkosten gemaakt. Van de rechter mag de vrouw gaan uitzoeken wat dit haar heeft gekost, zodat het kan worden vergoed. Vind jij het terecht dat schelden zo’n grote gevolgen heeft?
 

Gesprek laden