shutterstock_475451506.jpg

Vrouw verduistert 41.000 euro PGB-geld

Beeld: Kzenon/Shutterstock

Zorg verlenen aan cliënten die een persoonsgebonden budget (PGB) hebben. Dit klinkt als een goede daad, maar dit is niet voor iedereen het geval. De rechtbank veroordeelde een 43-jarige vrouw voor verduistering van PGB-geld ter waarde van 41.000 euro. Hiervoor krijgt de vrouw een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden plus een werkstraf van 240 uur. Dit meldt de Rechtspraak


De vrouw verduisterde het geld vanaf 2011. Ze maakte grote bedragen die eigenlijk voor haar cliënten waren bedoeld, over naar haar eigen rekening. De cliënten kregen maar een klein gedeelte van het bedrag. Daarbij vulde de vrouw haar eigen handtekening in bij formulieren die voor de cliënten waren bedoeld. Dit terwijl de cliënten dachten dat ze eindelijk in goede handen waren. Hiermee heeft de vrouw het vertrouwen van de klanten natuurlijk enorm geschonden. 


Vrouw moet boeten


Natuurlijk moet deze vrouw worden gestraft. Ze krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Daarbij krijgt ze ook een voorwaardelijk gevangenisstraf, waarbij haar proeftijd drie jaar bedraagt. Hier bovenop krijgt ze ook een taakstraf van 240 uur. Ze heeft nog een beetje geluk, want de uren die de vrouw in verzekering heeft gezeten mogen hier van worden afgetrokken. Ten slotte moet de vrouw het geld terugbetalen aan de staat en een gedeelte aan cliënten. Welke straf zou jij de vrouw geven?
 

Gesprek laden