shutterstock_147912089.jpg

Wisseltruc verdachten bij rechtbank

Beeld: SergeyFurtaev/Shutterstock

Voor de rechtbank verschijnen is natuurlijk al hartstikke spannend. Dit wordt het nog meer als je opeens bij de verkeerde rechtbank terecht komt. Dit gebeurde twee Somalische verdachten. De medewerkers van justitie hebben de twee door elkaar gehaald. Hierdoor kwam de ene uit bij de rechtbank in Utrecht en de andere bij de rechtbank in Maastricht. Dit meldt de NOS.


Het waren niet zomaar verdachten. Van de man die eigenlijk in Maastricht moest voorkomen is niks bekend, maar de man die eigenlijk in Utrecht moest zijn heeft zich flink misdragen. Hij zou in Utrecht meisjes van 11 en 12 jaar en daarbij vier vrouwen hebben aangerand. Hij kneep ze in de borst, likte aan hun handen en probeerde ze te zoenen. Daarbij bleef hij ze vasthouden. De rechtszaak is gewoon doorgegaan zonder de man, aangezien hij aan de andere kant van het land zat. Echter is er hierbij nog geen uitspraak gedaan.


Verwisseling ontdekt


De verwisseling werd niet meteen ontdekt omdat de twee zoveel op elkaar leken. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegen de NOS: ‘’Toen hij bovenkwam, keken de officier en zijn advocaat verbaasd op. Dat was immers niet hun verdachte.’’ Beiden waren opgehaald uit de gevangenis in Vught. Wat vind jij van deze wisseltruc? 
 

Gesprek laden