shutterstock_688321447.jpg

Zangeres Shakira beschuldigd van belastingfraude

Beeld: Thawornnurak/Shutterstock

Je kent Shakira misschien wel van haar nummer ‘Whenever, Wherever’ of het wk-liedje ‘Waka Waka’. De zangeres heeft met haar muziek miljoenen verdient. Maar wat ze daarmee heeft gedaan, wordt momenteel betwijfeld. Ze wordt namelijk beschuldigd van belastingontwijking. Dit meldt Het Laatste Nieuws.


Iemand heeft een klacht ingediend tegen Shakira. Volgens de aanklager moeten de uitgaven van de zanger in de periode 2011 tot 2014 worden onderzocht. Ze zou niet genoeg belasting hebben betaald. Als dit waar blijkt te zijn, heeft de zangeres een groot probleem. Ze betaalt belasting in Spanje, omdat ze daar samen met haar man, profvoetballer Gerard Pique, en kinderen woont. Shakira is niet de eerste bekende naam die in het nieuws komt met belastingontwijking. Zo deed NRC Handelsblad in 2016 een onderzoek samen met andere kranten uit Europa, waaruit bleek dat Ronaldo 63,5 miljoen euro had weggesluisd. Als Shakira Spanje heeft bedrogen, dan riskeert ze een gevangenisstraf. Er wordt nog een onderzoek gestart naar de zangeres. 


Ontkenning


De advocaat van Shakira zegt dat de aanklacht onzin is. Shakira zou op heel veel plekken hebben gewoond en zich altijd aan de regels hebben gehouden. Momenteel is het afwachten wat het onderzoek gaat uitwijzen. Denk jij dat Shakira schuldig is?
 

Gesprek laden